Stel zelf je reparatiest samen

23/05/2020
door Thomas Pin

Twijfelt u welke reparatieset het beste past bij uw schade? In onderstaand artikel leggen wij u graag uit waar u rekening mee zou kunnen houden. Heeft u vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen! 

Voor gebruik van onze reparatiesets is het belangrijk dat de ondergrond schoon en ontvet is. Wij raden om hiervoor gebruik te maken van de cleaning foam

1. Bepaal het materiaal (de ondergrond) van de schade

De eerste stap is het bepalen van het materiaal (de ondergrond) van uw schade. Wij hebben reparatiesets voor: acryl, emaille, kunstmarmer, keramiek & porselein, natuursteen & composiet en marmer. Het is erg belangrijk dat u de juiste reparatieset heeft, wij raden u dan ook met klem aan om bij twijfel contact met ons op te nemen. Als u ons een WhatsApp bericht stuurt heeft u dezelfde dag nog reactie.

Komt u uit bij de reparatiesets voor kunstmarmer of de sanitair reparatiesets voor kunstmarmer? Ga dan verder naar stap 4.

2. Bepaal of de ondergrond (materiaal) intact is

De volgende stap is om te bepalen of de ondergrond nog intact is. Wanneer de ondergrond namelijk niet intact is, zal het reparatiemiddel doorvloeien. Indien de ondergrond niet intact is raden wij u aan om stoppasta te gebruiken om de ondergrond op te vullen.

3. Bepaal de hoeveelheid en kleur

Vervolgens kunt u, op basis van uw schade, bepalen of u een 1-, 2- of 3- gram reparatieset heeft. Dit hangt o.a. af van de kleur van uw ondergrond en de grootte of hoeveelheid van uw schade.

Voor schade aan sanitair adviseren wij in regel om de kleur “Standaard Wit” te gebruiken. Dit is een wit/grijzige tint en geschikt voor het meest voorkomende sanitair. Met de reparatiespuit kunt u +/- 4 reparaties afronden. Let op: de schade mag hierbij niet groter zijn dan +/- 3 cm. Indien u meerdere kleine beschadigingen heeft raden wij u dan ook aan om een 2- of 3 gram reparatieset te kiezen.

Heeft uw ondergrond een andere kleur? Met onze 2- en 3- gram reparatiesets kunt u naar eigen wens kleuren mengen. U kunt hierbij gebruik maken van onze spatels

4. Uitbreiding met extra accessoires

Indien gewenst is het mogelijk om uw reparatieset uit te breiden met verschillende accessoires die ook in de set verkrijgbaar zijn. Met name voor meerdere beschadigingen kan het handig zijn om extra schuurpapier, folie of polijstpasta te bestellen.

5. Uitbreiding met onderhoudsproducten

Om uw herstelde object perfect te onderhouden hebben wij onderhoudsproducten ontwikkeld voor sanitair en vrijwel alle objecten in huis. Deze producten worden gebruikt door professionele schadeherstellers en zijn nu ook beschikbaar voor thuisgebruik.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Schroom niet op contact met ons op te nemen!

Heeft u nog vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

info@proffill.nl

0345631581

WhatsApp met een specialist

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 en via e-
mail op info@proffill.nl.